Ads Top

Bodem lijkt in zicht voor leenrentes

Er lijkt een eind gekomen aan de alsmaar dalende rentes voor leningen. Dat constateert vergelijkingssite Geld.nl op basis van een onderzoek naar de leenrente ontwikkeling.

Waar sinds eind 2019 de gemiddelde rentes voor persoonlijke leningen elke maand lager werden, staan de rentes sinds maart van dit jaar stil.

Alleen bij de hoogste leenbedragen, vanaf 50.000 euro, is in april nog een kleine verlaging te zien. Voor lagere leenbedragen is de gemiddelde rente al drie maanden gelijk gebleven.

Dat kredietverstrekkers de rentes niet meer verlagen, heeft volgens Bulthuis verschillende redenen. De belangrijkste is dat de bodem in zicht lijkt. Doordat in de laatste maanden van 2020 en de eerste maanden van 2021 de rentes nog zo hard zijn gedaald, houden veel kredietverstrekkers nog maar weinig geld over aan de leningen. Als kredietverstrekkers de rentes nóg verder verlagen, houden ze zelf geen winst meer over.

Daarnaast stijgen de kapitaalmarktrentes, waardoor het voor kredietverstrekkers duurder wordt om geld aan te trekken. De kosten voor het inkopen van het geld stijgen dus.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.