Ads Top

BNP Paribas Asset Management introduceert themafonds Ecosystem Restoration

BNP Paribas Asset Management ('BNPP AM') kondigt de introductie aan van BNP Paribas Ecosystem Restoration, een themafonds waarmee beleggers zich kunnen positioneren in bedrijven die zich inzetten voor het herstel en het behoud van wereldwijde ecosystemen en natuurlijk kapitaal.

Nu de VN het ‘VN-decennium voor ecosysteemherstel 2021-2030‘ opstart en nu we ons natuurlijk kapitaal hoogdringend moeten beschermen, biedt ecosysteemherstel beleggingskansen met een positief effect op de wereldeconomie: in het komende decennium vereisen de inspanningen om oceanen, gronden en stadsgebieden te herstellen investeringen ter waarde van 22 biljoen dollar wat voor bedrijven kansen ter waarde van 6 biljoen dollar per jaar schept[1].

BNP Paribas Ecosystem Restoration belegt in internationale bedrijven van alle kapitalisaties die milieuoplossingen bieden en via hun producten, diensten of processen bijdragen aan het herstel van ecosystemen rond enkele grote thema's.

 Het fonds beheert een portefeuille van 40 tot 60 sterk overtuigende aandelen, geselecteerd uit een beleggingsuniversum van 1.000 wereldwijde bedrijven en biedt spreiding, zowel in termen van regio's, omvang als sectoren (waarbij technologie, industrie en nutsbedrijven goed vertegenwoordigd zijn). De strategie van het fonds berust op actief beheer dat macro-economisch en fundamenteel onderzoek combineert en gebruik maakt van kwantitatieve analyse.
    

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.