Ads Top

Hoekstra: Verbod crypto geen optie

Demissionair minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt een verbod zoals CPB directeur Hasekamp vrijdag voorstelde, geen optie. Er moet in Europees verband - toezicht op worden gehouden, vindt Hoekstra.

Hasekamp van het Centraal Planbureau (CPB), de belangrijkste adviseur van het kabinet, waarschuwde in een essay in het FD voor een crash van cryptovaluta.

‘Voor beleggers én overheden geldt: wie als laatste in beweging komt, is de klos. Nederland moet nu de bitcoin in de ban doen’, schrijft Hasekamp.

De waarde van de Bitcoin is de afgelopen weken gehalveerd en sommige experts denken dat de daling zich doorzet.

Cryptomunten hebben volgens Hasekamp geen intrinsieke waarde en ontlenen hun aantrekkingskracht alleen aan acceptatie door anderen.

De huidige (private) cybervaluta presteren op alle punten veel slechter dan het overheidsgeld, vindt de directeur. Waardevastheid bestaat niet, het gebruiksgemak lijdt onder een gebrek aan acceptatie en de veiligheid wordt ondergraven door regelrechte zwendelpraktijken. ‘Alleen op het aspect van privacy scoren cybertransacties goed – en die anonimiteit is precies wat ze aantrekkelijk maakt voor criminelen

Hoekstra zegt in een reactie dat het belangrijk is dat er regels zijn voor aanbieders van cryptomunten, bijvoorbeeld wegens 'de gevaren die eraan zitten ten aanzien van witwassen'.

1 opmerking:

  1. Meneer CPB IS EEN HYPOCRIET!!! Degene die crisis keer op keer veroorzaken .. zijn de banken... Bitcoin verbieden?! Ok... maar dan eerst DE AEX, WALL STREET EN ALLE ANDERE BEURZEN ILLEGAAL MAKEN... daar zitten de grootste criminelen... En deze man wordt van mijn/ons geld betaald?! Ik zeg: PER DIRECT BITCOIN ALS LEGAAL BETAALMIDDEL IN NL MAKEN... Blockchain technologie omarmen... dan kunnen de banken (en staten!!!) ‘de gewone man’ niet meer manipuleren, bedriegen en bestelen...!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.