Ads Top

Beleggen in SDG’s: hoe te meten


Om te investeren in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties is het kunnen meten van de impact van de investeringen van groot belang.

De werkgroep SDG impact assessment van het Platform voor Duurzame Financiering heeft op een rij gezet welke methodologieën, databronnen en praktijkvoorbeelden uit de markt op dit moment beschikbaar zijn om dit te doen.

Private financiering kan een cruciale rol spelen bij de financiering van deze doelen. Voor het op gang krijgen van deze financiering is het echter van belang dat er een gemeenschappelijk methode is om de positieve impact van investeringen op de SDG’s te meten. Om hieraan bij te dragen lanceert de werkgroep SDG Impact Assessment, opgericht onder het Platform voor Duurzame Financiering, vandaag de eerste drie van een reeks papers waarin per SDG uiteen wordt gezet welke methodologieën, databronnen en praktijkvoorbeelden uit de markt er op dit moment beschikbaar zijn om deze impact te meten.

De een dezer dagen gepubliceerde SDG Impact Measurement Overviews betreffen een introductie op de reeks en de papers die betrekking hebben op SDG 3, ‘Goede gezondheid en welzijn’ en SDG 6 ‘Schoon water en sanitair’. Op termijn zullen ook voor de overige SDG’s papers worden gepubliceerd. Het zijn dynamische documenten die zullen worden bijgewerkt wanneer er nieuwe methodologieën, betere data of meer inzichtelijke voorbeelden beschikbaar komen. Met de reeks bouwt de werkgroep voort op hun eerdere publicatie, SDG impact indicators – A guide for investors and companies, waarin de werkgroep een kernset aan positieve impact-indicatoren bij investeringen in producten en diensten presenteerde.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.