Ads Top

VEB vraagt AFM om uitleg over jarenlange stilte na misleiding Mountainshield

Onlangs werd duidelijk dat toezichthouder AFM het omstreden beleggingsfonds MountainShield op de vingers heeft getikt wegens misleidende informatieverstrekking. MountainShield oogstte al eerder scepsis, maar dat het fonds aantoonbaar voor misleiding was berispt bleef voor beleggers lang verborgen. De VEB vraagt de AFM om uitleg.

De AFM oordeelde dat het gezicht van MountainShield, Selwyn Duijvestijn, “niet-correcte en misleidende informatie” naar buiten had gebracht.

In het recent gepubliceerde geanonimiseerde besluit is te lezen dat de 30-jarige fondsmanager van het beleggingsfonds zich in 2016 en 2017 meermaals positief uitsprak over de prestaties van MountainShield zonder evenwichtige informatie te geven over de risico’s.

De grootste kritiek had de AFM op het feit dat Duijvestijn in een aflevering van het tv-programma Business Class deed voorkomen of het fondsrendement van circa 23 procent in 2016 het gevolg was van de volatiliteit op beurzen rondom de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Hij liet onvermeld dat MountainShield flink profiteerde van een onverklaarbare explosie van de beurskoers van haar investering in het onbeduidende Inverko, destijds nog een beursnotering zonder operationele activiteiten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.