Ads Top

Aegon aan de slag met het Klimaatakkoord

Ook Aegon Nederland verbindt zich aan het vrijdag gepresenteerde Klimaatakkoord en gaat aan de slag met zijn financieringen en beleggingen door hun klimaatimpact te meten en daarover te rapporteren.

Aegon Nederland zet zich al langer in voor een beter klimaat. Vorig jaar was de organisatie betrokken bij het tot stand komen van de Spitsbergen ambitie (een verbintenis tussen Nederlandse financiële instellingen die samen klimaatverandering willen tegengaan via hun financieringen en beleggingen). Op 10 juli zal Aegon Nederland het commitment van de Nederlandse financiële sector aan het Klimaatakkoord tekenen.

Aegon Nederland gaat actief aan de slag met de volgende zaken:
Men gaat de klimaatimpact van de beleggingen in kaart brengen en daarover extern rapporteren. Denk aan de hoeveelheid CO2 per belegde euro. Dat doet men voor alle meetbare financieringen en beleggingen.

Aegon gaat ook gebruik maken van verschillende klimaatscenario’s om naar beleggingen en financieringen te kijken. Zo wil men vaststellen of deze voldoen aan bijvoorbeeld het Parijs scenario van maximaal 1,5 of 2 graden temperatuurstijging. Daarnaast willen we werken met science based targets, een gezamenlijk initiatief van CDP, de UN Global Compact (UNGC), het World Resources Institute (WRI) en het WNF.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.