Ads Top

FBTO Verzekeringen vanaf volgende week in het schap bij winkelketen AKO

Vanaf maandag kan de consument bij 82 boek- en tijdschriftenwinkels van AKO terecht voor verzekeringen van FBTO. De verzekeraar start een proef om - naast online en via haar klantenservice - verzekeringen aan te bieden via het retailkanaal.

FBTO wil met intuïtieve distributie dichter bij de klant komen door verzekeringen te verkopen op logische en relevante plekken voor de klant. Met partners wil FBTO hier invulling aan geven. Daarom werkt de verzekeraar in deze pilot samen met Smart2Cover. Smart2Cover maakt het mogelijk om verzekeringen te verkopen in het offlinekanaal met prepaid kaarten.

Op de balie in de winkel staat een display met kaarten met premietegoed voor verschillende FBTO verzekeringen. De klant betaalt de kaart en krijgt het premietegoed. Om het tegoed te verzilveren en de verzekering af te sluiten gebruikt hij de Smart2Cover app. In de app breidt de klant de verzekering uit naar zijn wensen.

Met de proef wil FBTO een hoop leren over deze nieuwe vorm van distributie. De verzekeraar wil onderzoeken hoe de klant deze vorm van distributie ervaart, aan welke producten hij via dit kanaal behoefte heeft en welke doelgroep hierdoor aangesproken wordt. FBTO start in de proef met de reis- en fietsverzekering. In een later stadium volgen de kortlopende reisverzekering en de buitenhuisverzekering, voor waardevolle spullen buiten de deur.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.