Ads Top

'SNS heeft beste klantenservice'

De kwaliteit van de klantenservice van de SNS is het best, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Veel andere banken scoren weliswaar voldoende, maar laten nog geregeld steken vallen, zelfs bij simpele vragen.

Mysteryonderzoekers van de Consumentenbond stelden telefonisch, per e-mail, chat en via WhatsApp vijf verschillende vragen aan acht banken. In de 400 contactmomenten die volgden, werd een onder andere een vraag over terugboeken van een betwiste incasso, slecht beantwoord.

De helft van de bankmedewerkers ging de mist in. Zo stelden ze ten onrechte dat terugboeken na 56 dagen onmogelijk is en wezen ze niet op de procedure Melding Onterechte Incasso. Opvallend, want in eerdere onderzoeken van de Consumentenbond (2013 en 2016) was dat ook al het geval. Andere vragen die gesteld werden gingen onder meer over de kosten bij pinnen in het buitenland en het overstappen naar een andere bank

ASN Bank en RegioBank revancheren zich voor de eerdere onderzoeken. Toen waren zij hekkensluiters met een onvoldoende voor de kwaliteit van hun antwoorden. Dit jaar scoren zij respectievelijk een 8,2 en een 6,9. De niet zo heel royale score van de Regiobank staat in contrast met de hoge tevredenheidsscore die het krijgt van zijn eigen klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.