Ads Top

Invers krijgt PSD2 vergunning van DNB

De Nederlandsche Bank heeft op 25 juli 2019 aan Invers, als één van de eerste organisaties in Nederland, een PSD2 vergunning verleend. Hiermee kan Invers een complete financiële analyse-oplossing aan haar Fintech partners bieden. Invers kan nu voor en namens haar partners automatisch banktransacties ophalen vanuit de banken en direct omzetten in een financiële analyse van een huishouden of bedrijf.

PSD2 is een nieuwe Europese wet die betalingsverkeer regelt. Via PSD2 kunnen consumenten en bedrijven aan derde partijen toegang geven tot hun betaalrekening. Dat geldt alleen voor partijen die hiervoor een vergunning van De Nederlandse Bank hebben verkregen. En heel belangrijk, toegang krijgen kan alleen met expliciete toestemming van de rekeninghouder zelf.

Toegang tot rekeninginformatie is interessant, maar betaalgegevens worden pas echt relevant wanneer er structuur in wordt aangebracht; nog veel interessanter als er extra informatie aan wordt toegevoegd. Bart den Hollander, CEO Invers: 'Met deze vergunning bieden we alle aspecten voor een all-in dienstverlening. We kunnen rekeninginformatie ophalen, verrijken met extra en relevante informatie en op basis daarvan uitgebreide financiële analyses en profielen maken.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.