Ads Top

Twee derde van de Nederlanders niet op de hoogte van voorwaarden autoverzekering

Automobilisten betalen maandelijks een flinke premie om verzekerd de weg op te gaan. Hoewel de hoogte van de premie sterk kan stijgen of dalen als er iets verandert in de situatie van de verzekerde, blijkt uit onderzoek van prijsvergelijkingssite Autoverzekering.nl dat bijna de helft van de Nederlanders (48,2 procent) nooit van verzekering wisselt en hierdoor een flink bedrag laat liggen. Ook zijn veel consumenten niet goed op de hoogte van het maandbedrag dat ze betalen aan hun verzekeraar, hun eigen risico en de voorwaarden die worden gesteld.

Bovendien blijkt dat veertig procent van de ondervraagden met een auto van vijf jaar of ouder nog steeds een allriskverzekering heeft. Gemiddeld gezien is dit type verzekering alleen voordelig bij een auto van maximaal vier jaar oud. Daarna weegt de vergoeding voor schade die consumenten krijgen van de verzekeraar niet meer op tegen de hoge premie die ze betalen voor een allriskverzekering.

Naast dat externe factoren van grote invloed zijn op de premie, zitten er ook verschillen in de prijzen die verzekeraars aanbieden. Toch controleert minder dan twintig procent (18,2 procent) jaarlijks of ze nog het meest voordelig uit zijn. Ook heeft meer dan een derde geen idee van wat ze maandelijks aan premie betalen, weet meer dan de helft niet hoe hoog hun eigen risico is en weet twee derde niet wat de voorwaarden zijn die hun verzekeraar stelt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.