Ads Top

UT, EMN en Qredits ontvangen onderzoeksbeurs

Het samenwerkingsverband tussen Universiteit Twente (UT), het European Microfinance Network (EMN) en Qredits is door de Europese Investeringsbank (EIB Institute) uitgekozen als ontvanger van de felbegeerde EIB University Research Sponsorship ofwel  EIBURS. Deze beurs wordt ingezet om onderzoek te doen rond het thema 'Bouwen aan de toekomst van ‘inclusive finance’: de rol van Fintechs en digitalisering'. Het project wordt ondersteund door de Technische Universiteit van Berlijn, de Nord University, Triodos Bank en Youth Business International.

EIBURS verstrekt beurzen - tot 100 000 euro per jaar voor een periode van drie jaar - aan universitaire afdelingen of onderzoekscentra verbonden aan universiteiten in de EU en in (potentiële) kandidaat-lidstaten die zich bezighouden met onderzoeksthema's die van groot belang zijn voor de EIB.

Hoewel de intensiteit van het debat over de ongelijkheid in inkomen de laatste jaren enigszins is teruggelopen, is de kwestie zelf nog altijd zeer relevant. Aanhoudende en grote inkomensverschillen bedreigen het sociale weefsel van de Europese samenleving en vereisen een passende beleidsreactie.
‘Inclusive Finance’ is een beleidsinstrument dat is bedoeld om armoede te bestrijden en de ongelijkheid in inkomen te verminderen. Doel van dit onderzoeksproject is het in kaart brengen van het potentieel van technologische en financiële innovatie om de efficiëntie van de ‘inclusive finance’ sector te vergroten. Deze sector biedt zowel financiële als niet-financiële steun aan kwetsbare mensen in onze samenleving.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.