Ads Top

Achmea ondertekent Klimaatakkoord


Achmea heeft, samen met een groot aantal andere partijen uit de financiële sector, het Klimaatakkoord ondertekend. Hiermee spreken deze organisaties af vanaf 2020 verslag te doen over de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen. Daarnaast geven zij aan dat zij uiterlijk in 2022 actieplannen klaar hebben om hun uitstoot van CO2 te verminderen. Bijdragen aan het verminderen van de klimaatverandering staat al jaren hoog op de strategische agenda van Achmea.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, licht toe: 'Als verzekeraar zien we de schade bij onze klanten door extreem weer toenemen. Wij willen onze klanten helpen zich te beschermen tegen schade onder meer door inzicht en oplossingen te bieden. Zo vergroten we de weerbaarheid van onze klanten tegen de gevolgen van klimaatverandering. Klimaatverandering raakt ook de beleggingen die wij beheren voor onze klanten. Als investeerder hebben we bovendien invloed op de mate van duurzaamheid handelen door de ondernemingen waarin we beleggen.'

Klimaatverandering is daarmee ook een belangrijk thema in ons verantwoord beleggingsbeleid. Dat betekent ook dat de verzekeraar met bedrijven het gesprek aangaat over hun rol in de energietransitie en reductie van de CO2-uitstoot.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.