Ads Top

Gebruik Tikkie-app in jaar tijd bijna verdubbeld naar 20 procent

De zogenoemde installed base van betaalapp Tikkie is afgelopen jaar explosief gegroeid, zo blijkt uit het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper over het tweede kwartaal van 2019.

In het tweede kwartaal had één op de vijf Nederlanders met een smartphone de Tikkie-app op zijn smartphone geïnstalleerd staan. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen Tikkie een installed-base van 11 procent kende. De Tikkie-app is daarmee nu al vaker geïnstalleerd op Nederlandse smartphones dan de ABN Amro Mobiel Bankieren-app, die een installed base van 19 procent kent. Tikkie is een betaaldienst van ABN Amro die beschikbaar is voor klanten van alle Nederlandse banken.

Het aantal installaties van de Tikkie-app is onder dertigers het afgelopen jaar het hardste gestegen, van 13 procent in het tweede kwartaal van 2018 naar 30 procent afgelopen tweede kwartaal. Eerder groeide Tikkie al hard onder jongeren en twintigers. Onder twintigers kent Tikkie nog steeds de hoogste installed base. Bijna één op de drie Nederlanders tussen de 20 en 30 jaar heeft Tikkie op de smartphone staan. Ook onder 50-plussers is de installed base van de Tikkie-app afgelopen jaar meer dan verdubbeld naar 13 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.