Ads Top

AFM legt SRLEV N.V. (Reaal) last onder dwangsom op

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 8 februari 2018 een last onder dwangsom opgelegd aan SRLEV N.V., onder meer handelend onder de naam Reaal. SRLEV N.V. is onderdeel van de Vivat groep.

De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Reaal zich onvoldoende had ingespannen om een bepaalde groep klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering te activeren. Reaal diende alsnog voor 16 maart 2018 te voldoen aan haar activeringplicht voor deze groep klanten.
Uit controle is gebleken dat Reaal alsnog in voldoende mate heeft voldaan aan haar activeringsplicht voor hypotheek- en pensioengebonden beleggingsverzekeringen. Dit betekent dat zij geen dwangsom hoeft te betalen.

Levensverzekeraars zijn verplicht om zich aantoonbaar in te spannen om al hun klanten met een beleggingsverzekering een weloverwogen keuze te laten maken wat zij met hun beleggingsverzekering gaan doen: voortzetten, wijzigen of stopzetten van de verzekering. Dit wordt het activeren genoemd. Per 31 december 2016 moesten alle klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering zijn geactiveerd.
Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.