Ads Top

ACM waarschuwt voor incassobureau Pay Care

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van incassobureau Pay Care B.V. Dit bedrijf incasseert op agressieve wijze. Bovendien gaat het om vermoedelijk onterechte vorderingen.

Het bedrijf incasseert met name voor aanbiedingen die consumenten eerder telefonisch ontvingen voor vakantieproducten en kortingsacties. De ACM heeft sterke vermoedens dat de overeenkomsten niet rechtsgeldig zijn. Dit zou de incasso’s daarmee ook onterecht maken. Pay Care heeft de vermoedens niet kunnen weerleggen. Daarom adviseert de toezichthouder consumenten om niet zomaar te betalen.

Consumenten worden telefonisch en/of per e-mail benaderd door Pay Care. Het bedrijf wil een geldbedrag incasseren voor aanbiedingen van vakanties, cashback- en andere kortingsacties en prijsvragen. Het gaat om vorderingen tussen de 100 en 500 euro. De consument weet in veel gevallen niet dat hij een overeenkomst is aangegaan met de aanbieder of hij heeft niet ingestemd met het aanbod. Consumenten melden dat Pay Care blijft aandringen op betaling, zonder dat het reageert op vragen of bezwaren. Bovendien dreigt het bedrijf met maatregelen die het wettelijk niet kan nemen, zoals beslaglegging op loon, huis of bankrekeningen of het gevorderde bedrag flink verhogen als de consument niet per omgaande betaalt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.