Ads Top

Nederlander geeft ongeremd geld uit tijdens vakantie

De helft van de Nederlanders vindt vakantie een te dure aangelegenheid en een kwart besluit dit jaar daarom zelfs niet te gaan (Bron: Nibud). Uit onderzoek van SNS, onderdeel van de Volksbank, blijkt dat driekwart echter liever helemaal niet let op wat ze uitgeven tijdens de vakantie. Daardoor vallen uitgaven op de vakantiebestemming bij de meerderheid (53 procent) vaak hoger uit dan van tevoren ingeschat. Bij een op de tien leidt dit zelfs tot roodstand of een hoge creditcardrekening bij thuiskomst.

SNS begint daarom een campagne met vakantiebudgettips en een uitgavenoverzicht. Slechts 22 procent van de Nederlanders houdt echter een dagbudget bij tijdens de vakantie. Ton Timmerman, voorzitter SNS: “Door een dagbudget te bepalen en je daar ook echt aan te houden, houd je je uitgaven tijdens de vakantie in de hand.”

Uit de steekproef onder meer dan 1.500 Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt dat bijna driekwart (73 procent) van de Nederlanders op vakantie alles wil kunnen, zonder op hun uitgaven te hoeven letten. Logisch, als je bedenkt dat de meerderheid (59 procent) het hele jaar naar de zomervakantie toeleeft. Een op de vijf (19 procent) let zelfs nooit op de uitgaven tijdens de vakantie. Veertig procent geeft vaak teveel geld uit en mannen (44 procent) hebben daar vaker last van dan vrouwen (34 procent). Om de kosten een beetje te drukken neemt een vijfde van de Nederlanders eten en drinken vanuit huis mee naar de vakantiebestemming.


Gemiddeld gaan Nederlanders 16 dagen op vakantie in de zomer. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar hebben een aanzienlijk hoger vakantiebudget dan hun oudere landgenoten. Zo reserveren zij 115 euro meer dan het gemiddelde van 845 euro per persoon. Ondanks het hoge budget geven jongeren vaak toch nog meer uit dan van tevoren bedacht (46%). Bij 60-plussers is dit slechts bij 23 procent het geval.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.