Ads Top

BNP Paribas Fortis neemt bedrijfsmoestuin in gebruik

Op donderdag 12 juli 2018 opende BNP Paribas Fortis in Brussel officieel zijn collectieve moestuin in Co.Station, de bedrijfsincubator waarvan de bank partner is. Een dertigtal medewerkers zullen die moestuin als vrijwilliger onderhouden. De overtollige oogst gaat naar de Schenkingsbeurs. De bvba Skyfarms, een specialist in stadslandbouw, begeleidt de vrijwilligers en leidt ze op in permacultuur.

BNP Paribas Fortis startte in april van dit jaar met een gemeenschappelijke moestuin op de binnenplaats van Co.Station, in hartje Brussel. Aan de voet van de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal kan een dertigtal vrijwilligers van de bank er tweemaal per week tijdens de lunchpauze aan de slag om biofruit en –groenten te telen.

BNP Paribas Fortis deed een beroep op de firma Skyfarms om de moestuin samen met de vrijwilligers van de bank te ontwerpen en aan te leggen. Bovendien begeleidt het bedrijf de vrijwilligers, van de aanplant tot de oogst. Het geeft hen continu opleiding in permacultuur. De biologische moestuin, met een bebouwde oppervlakte van 37 m², zal wellicht jaarlijks 150 à 250 kg fruit en groenten opleveren. De overtollige oogst gaat naar de Schenkingsbeurs, een platform voor het beheer van voedselschenkingen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.