Ads Top

Rabobank start-up Easytrade sluit contract met Finse bank

Rabo start-up Easytrade heeft een contract gesloten met de Finse bank OP Financial Group. Easytrade biedt een platform waarmee bedrijven met een vreemde-valutarekening het valutarisicoproces kunnen automatiseren. De Rabobank gaat het valutaplatform zelf ook beschikbaar stellen aan een groot deel van haar corporate klanten.

Veel bedrijven worstelen met valutarisico’s, omdat vreemde valutakoersen dagelijks veranderen. Het berekenen van de huidige risico’s en verwachte kasstromen is complex en tijdrovend en vaak is slechts één persoon verantwoordelijk voor dit proces. Daarnaast kan de koers door onverwachte marktomstandigheden ongunstig veranderen en kunnen bedrijven daardoor te maken hebben met verliezen.

Easytrade zorgt voor een efficiënter en beter risicomanagement bij bedrijven door in slechts enkele seconden alle risico’s van vreemde valuta uit de administratie te filteren en af te dekken. Het systeem helpt bedrijven om al hun orders, facturen of verwachte inkomsten en uitgaven in te voeren en volgens het beleid van dat bedrijf met één druk op de knop af te dekken. ‘Dat bespaart bedrijven onnodige transacties, tijd en geld,’ vertelt Niels van Daatselaar, co-founder Easytrade. ‘

Easytrade is als venture vanuit de Rabobank ontwikkeld voor corporate klanten. Naast de Rabobank, gaat ook de Finse bank OP Financial Group de valutadienstverlening aan haar corporates aanbieden. ‘We zijn erg enthousiast over Easytrade’s propositie en kijken er naar uit met hen te gaan samenwerken om steeds betere diensten aan te bieden’, aldus Olli Lämsä van OP Markets.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.