Ads Top

'Ook financiële sector moet fossiele assets afbouwen’

Financiële instellingen moeten in rap tempo hun fossiele investeringen afbouwen. Verder doen de ministers Hoekstra en Wiebes er goed aan de financiële sector uit te nodigen zich te committeren aan de klimaatdoelstellingen.

Dat stelt Triodos Bank in reactie op de vandaag gepresenteerde voorstellen voor de hoofdlijnen van een Klimaatakkoord. Triodos Bank draagt actief bij aan de klimaattafels, onder meer met een financieringsoplossing om de komende jaren miljoenen woningen te verduurzamen.

Triodos Bank vindt dat ook de financiële sector zich in het najaar actief moet committeren aan het doel van het Klimaatakkoord: CO2-reductie van 49 procent in 2030. 'Dit betekent niet alleen meer groene financiering, maar ook versnelde afbouw van fossiele assets', zegt CEO Peter Blom van Triodos Bank. 'Alle Nederlandse assets van financials moeten in 2030 tenminste 49% reductie laten zien.’ Dat betekent volgens hem dat financiële instellingen in hun relatie met bedrijven klare wijn schenken: ‘Doe je mee met de transitie? Zo niet, dan beëindigen we de financiering.'

Volgens Peter Blom moet verduurzaming niet alleen van de overheid komen, maar is ook druk vanuit financiële instellingen hard nodig. 'De resultaten van de klimaattafels tot nu toe laten zien dat dit vooral bij landbouw, industrie en mobiliteit gewenst is.' Zelf zal Triodos Bank al over boekjaar 2018 de CO2-voetafdruk van al haar beleggingen en financiering meten en rapporteren op basis van een methodiek ontwikkelt door PCAF.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.