Ads Top

ING introduceert kunstmatige intelligentie-applicatie voor werkkapitaalbeheer bedrijfsklanten

ING heeft een digitale applicatie geïntroduceerd die zakelijke klanten van ING op basis van kunstmatige intelligentie voorspellende inzichten biedt waarmee ze hun werkkapitaal efficiënter kunnen beheren.

De applicatie, Smart Working Capital Assistant genaamd, is met name gericht op middelgrote bedrijven. De applicatie is door ING Asset Based Finance ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse IT-bedrijf Finaps en het Amerikaanse softwarebedrijf SAS.

De Smart Working Capital Assistant is een applicatie die aan de hand van zelflerende en voorspellende algoritmen voor bedrijven gebeurtenissen voorspelt die een positieve of negatieve impact hebben op hun werkkapitaal. De applicatie stuurt hierover meldingen naar smartphones van gebruikers, die op basis daarvan beslissingen kunnen nemen. Op basis van de inzichten die de app geeft kunnen managers van een bedrijf bijvoorbeeld besluiten om bepaalde transacties op een moment te plannen dat gunstiger is voor hun werkkapitaalspositie. Op die manier helpt de applicatie om hun werkkapitaal én bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Deze applicatie is een van de voorbeelden van hoe ING zakelijke klanten ondersteunt bij het ‘data-driven’ digitaliseren van hun bedrijfsprocessen zodat ze sneller en efficiënter kunnen werken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.