Ads Top

ABN AMRO neemt Société Générale Private Banking België over

Private Banking is een kernactiviteit van ABN AMRO Group, met een beheerd vermogen van ruim EUR 200 miljard. Private Banking heeft zich de laatste tijd ontwikkeld van een breder geografisch bereik naar sterke lokale merken in kernlanden in Noordwest Europa. Ter verbetering van de klanttevredenheid en financiële resultaten worden er op dit moment binnen Private Banking digitalisatie- en operationele vereenvoudigingsprogramma’s uitgevoerd. 
In 2020 moeten de geharmoniseerde product- en serviceproposities en -platforms, evenals de gestandaardiseerde processen zorgen voor schaalgrootte en groei in de private banking-activiteiten van ABN AMRO in Noordwest Europa. Met de vandaag aangekondigde overname verdubbelt ABN AMRO ongeveer het beheerd vermogen in België tot boven EUR 12 miljard.
De geplande transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De transactie wordt naar verwachting in Q1 2019 afgerond en heeft naar schatting een gering effect op de CET1-kapitaal ratio.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.