Ads Top

VIVAT opent insurance lab bij Amsterdam Data Science

VIVAT treedt toe tot het ADS-netwerk, waar onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) bij zijn aangesloten. Doel is om gezamenlijk onderzoek te doen naar de toepassing van geavanceerde technieken uit de wiskunde, statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie binnen de verzekeringssector.

VIVAT, het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven en Reaal, gaat zich samen met de Amsterdamse kennisinstituten richten op onder meer de volgende onderwerpen: data science, fraudedetectie, voorspellingen, tekstanalyse, multichannel klantcontact, evaluatiemethoden en leeralgoritmen.

Ron van Oijen, CEO van VIVAT: 'Vanuit VIVAT willen wij het leven van onze klanten gemakkelijker maken en hen producten en diensten aanbieden die passen bij hun persoonlijke levensstijl. De samenwerking met de kennisinstituten van Amsterdam Data Science geeft ons de mogelijkheid om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen binnen ons vakgebied. Door nauw samen te werken krijgt VIVAT niet alleen toegang tot state-of-the-art kennis, maar ook tot talent en het vermogen om samen met onderzoekers te werken aan uitdagingen van VIVAT. Hierdoor worden wij als financiële dienstverlener nog beter in staat gesteld om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Waardoor wij ons nog beter kunnen onderscheiden in de markt'.

De samenwerking met Amsterdam Data Science past binnen de innovatie strategie van VIVAT, waarin data science toepassingen een belangrijke rol spelen. VIVAT heeft ook samenwerkingen met JADS en Erasmus op het gebied van data science.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.