Ads Top

ABN AMRO dochter Franx open for business

MKB-ondernemers die internationaal zakendoen, kunnen vanaf vandaag terecht bij Franx: een nieuw digitaal platform voor valutatransacties en internationaal betalingsverkeer. Nederland kent zo’n 50 duizend MKB-bedrijven die zaken doen in landen met een vreemde valuta. Franx bedient deze groeiende groep MKB-ers. Franx is een dochteronderneming van ABN AMRO en biedt ondernemers de mogelijkheid om vanaf één multi-valutarekening in 26 valuta’s internationale betalingen te doen en daarbij zelf het valuta risico af te dekken.

Bij internationale betalingen in vreemde valuta is er vaak sprake van valutarisico. Bij Franx kunnen ondernemers een betaling uitvoeren en daarnaast hun valutarisico afdekken. Franx is uniek in het aanbieden van één IBAN-rekening, waarop zij alle valuta’s kunnen ontvangen en betalen. Alle inkomende en uitgaande betalingen lopen daarmee overzichtelijk via één rekening. Franx heeft één digitaal platform voor hun transacties en betalingen waarbij de MKB-ondernemer zélf aan de knoppen zit.

“Uit marktonderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de ondernemers zélf de regie via een digitaal platform wil hebben, met daarbij zo min mogelijk administratieve rompslomp en persoonlijke dienstverlening wanneer nodig. Doordat we onze dienstverlening volledig hebben gedigitaliseerd, kunnen ondernemers snel, gemakkelijk en kostenefficiënt werken”, zegt Hatim Chebti, Algemeen Directeur van Franx. “We richten ons primair op Nederlandse bedrijven, maar we hebben de ambitie om snel door te groeien naar andere Europese landen. Ons concept kan eenvoudig worden opgeschaald om een verdere uitrol in Europa mogelijk te maken.”

Franx is het derde Fintech-initiatief van ABN AMRO in een half jaar tijd. Net als New10 en Prospery is Franx gestoeld op een combinatie van bancaire en digitale expertise. “ABN AMRO vindt het belangrijk haar klanten optimaal te bedienen. Op het vlak van valutatransacties hebben we enerzijds klanten die op zoek zijn naar expertise en advies vanuit huisbankierschapsrelatie. Die bedienen we vanuit ABN AMRO. Tegelijkertijd zien we een groeiende groep ondernemers die zoveel mogelijk alles zelf digitaal willen regelen. Deze groep bedienen we vanaf vandaag vanuit Franx”, zegt Rutger van Nouhuijs, directeur Corporate & Institutional Banking van ABN AMRO.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.