Ads Top

Tikkie groeit door naar 2 miljoen gebruikers

Terugbetaalapp Tikkie heeft meer dan twee miljoen unieke gebruikers. Dat is een verdubbeling ten opzichte van augustus 2017, toen de app door de grens van één miljoen gebruikers ging. Wekelijks worden er gemiddeld 440.000 via de app verstuurde betaalverzoeken afgerekend. Tikkie is daarmee met afstand de grootste terugbetaalapp van Nederland.

December 2017 was de absolute topmaand wat betreft het aantal betaalde Tikkies. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw zorgden voor een stijging in het aantal betaalverzoeken. Niet verrassend, gekeken naar de top-3 van redenen om geld terug te vragen: gedeelde cadeaus, eten en drinken en gezamenlijke uitjes. In totaal werden in december 2,2 miljoen Tikkies betaald. Vlak voor de jaarwisseling, op 30 december, werden de meeste betaalverzoeken afgerekend: 97.125.

ABN AMRO wil in 2018 met Tikkie een nog belangrijkere rol innemen bij betalingen. Tussen mensen onderling, maar ook zakelijk. Verkerk: "Er zijn al samenwerkingen gestart met organisaties als Transavia, Hello Fresh en Ajax. En we helpen goede doelen als de Hartstichting en Warchild met hun fondsenwerving. Zij zien dat consumenten door het gemak van Tikkie bijzonder snel betalen. De vraag van retailers en horeca om gebruik te maken van Tikkie neemt toe." In december is een pilot gestart met betalen met Tikkie bij winkel Munch Food Fit Food To Go in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.