Ads Top

Rol digitalisering grootst bij bankieren, media en economie

Nederlanders vinden de rol van digitalisering het grootst op het gebied van bankieren en economie (79 procent). Het meest positief is men over de rol van digitalisering op het gebied van bankieren, het minst positief wat betreft persoonlijke relaties. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een halfjaarlijks onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders.

Het gebruik van digitaal bankieren is het afgelopen half jaar toegenomen en verschuift steeds meer van internetbankieren op de pc of laptop naar mobiel bankieren via een app of browser. Toch maakt een kleine groep zich veel zorgen om digitalisering, vooral vanwege minder betrokkenheid in de samenleving.

Nederlanders doen hun bankzaken vooral via internetbankieren op de pc of laptop (71 procent), gevolgd door mobiel bankieren via een mobiel bankieren app (40 procent) en internetbankieren op een smartphone, tablet of smartwatch (36 procent). Ten opzichte van een half jaar geleden is er een verschuiving te zien van internetbankieren op de pc of laptop (-7%) naar bankieren op mobiele apparaten via app (+4%) of browser (+13%). Vooral onder 18-34 jarigen en 50-65 jarigen is het gebruik van een mobiel bankieren app toegenomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.