Ads Top

ABN AMRO wint Investor Award bij The Circulars 2018

ABN AMRO heeft bij de uitreiking van 'The Circulars 2018' de prijs voor Circular Economy Investor gewonnen. Dit wereldwijd vooraanstaande programma erkent bedrijven, overheidsorganisaties en NGO's die bijdragen aan een circulaire economie. CEO Kees van Dijkhuizen mocht vandaag de prestigieuze prijs op het Wereld Economisch Forum in Davos in ontvangst nemen. The Circulars is een initiatief van het Wereld Economisch Forum en het Forum of Young Global Leaders en wordt georganiseerd in samenwerking met Accenture Strategy.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO: "Het is een eer om namens ABN AMRO deze prijs in ontvangst te nemen. Deze erkenning betekent veel voor iedereen bij de bank - wij willen namelijk een actieve leidende rol spelen in de transitie naar de circulaire economie. Nog belangrijker is dat deze prijs een bewijs is van de positieve impact die de financiële wereld hierbij kan hebben. Wij faciliteren de pioniers die de circulaire economie vormgeven."

De overheid wil dat de Nederlandse economie in 2050 volledig draait op duurzame grondstoffen. Als Nederland haar ambitie van een volledig circulaire economie in 2050 wil waarmaken, moeten consumenten en duizenden kleine en grote bedrijven omschakelen naar een nieuw bedrijfsmodel. ABN AMRO wil voorop lopen in de transitie naar een meer circulaire economie. De bank stelt zich ten doel ondersteuning te bieden aan baanbrekende individuen en bedrijven die bezig zijn om circulariteit de nieuwe norm te maken.

"Wij zijn er absoluut van overtuigd dat wij een wezenlijk verschil kunnen en zullen maken. ABN AMRO ondersteunt bedrijven die de stap naar een circulair businessmodel maken met nieuwe financieringsmodellen. In 2020 willen we, verspreid over alle sectoren en vanuit minimaal 100 deals, één miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen financieren, waarmee gezamenlijk minimaal één miljoen ton CO2-uitstoot wordt bespaard," legt Van Dijkhuizen uit. "Wij zijn er oprecht trots op dat we een Investor Award verdiend hebben en wij blijven ons op dit vlak inzetten."

ABN AMRO kreeg de Investor Award uitgereikt vanwege de duidelijke ambitie om de transitie naar een circulaire economie te bevorderen. ABN AMRO werd als winnaar geselecteerd door een groep hooggeplaatste juryleden uit de circulaire economie en de financiële sector. De juryleden noemden ABN AMRO's leiderschap, holistische benadering en gedetailleerde strategie voor de circulaire economie. Ook de heldere focus op het financieren van nieuwe bedrijfsmodellen en innovatieve technologie onderscheidde ABN AMRO van de andere kandidaten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.