Ads Top

In Californië gevestigde Rabobank National Association neemt voorziening in vierde kwartaal 2017

Rabobank, National Association, een in Californië gevestigde dochteronderneming van Coöperatieve Rabobank, heeft in het vierde kwartaal van 2017 een voorziening genomen van ongeveer 310 miljoen euro vooruitlopend op een schikking met betrekking tot eerder bekendgemaakte onderzoeken.

RNA wordt sinds 2013 onderzocht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie en andere Amerikaanse autoriteiten in verband met mogelijke overtredingen in het verleden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act en andere regelgeving met betrekking tot het melden van ongebruikelijke transacties, en in verband met het onderzoek naar RNA’s compliance programma door RNA’s prudentiële toezichthouder, de Office of the Comptroller of the Currency (“OCC”).

RNA is recentelijk in gesprek gegaan met de autoriteiten om deze zaken te schikken. Als gevolg hiervan heeft RNA in de financiële resultaten van het vierde kwartaal van 2017 een voorziening genomen voor een mogelijke schikking, die waarschijnlijk ook een schuldbekentenis van RNA zal bevatten ten aanzien van een eenmalige overtreding door voormalige medewerkers die vijf jaar geleden informatie hebben achtergehouden voor de OCC. Rabobank verwacht dat deze onderzoeken in het eerste kwartaal van 2018 tot een einde komen en kan daarom op dit moment geen nadere mededelingen doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.