Ads Top

ING stopt met TAN code

ING vernieuwt online bankieren met Mijn ING om bankzaken nog makkelijker te maken voor haar klanten. Daarbij krijgen klanten op hun smartphone, laptop, pc en tablet dezelfde ervaring. In deze vernieuwde online omgeving bevestigen klanten hun opdrachten voortaan standaard met de ING Mobiel Bankieren App en niet meer met een TAN-code per sms of papieren lijst. Ruim 3,2 miljoen klanten gebruiken de Mobiel Bankieren App en dit neemt de komende jaren alleen maar toe.

Daarnaast is mobiel bevestigen een makkelijke, snelle en veilige manier om opdrachten te bevestigen. De komende maanden worden alle particuliere klanten gefaseerd overgezet naar het vernieuwde Mijn ING. Alle klanten met de Mobiel Bankieren App gaan dan ook over op mobiel bevestigen. Klanten die de app niet kunnen gebruiken, bevestigen hun opdrachten voorlopig nog met een TAN-code. Eind 2018 komt ING voor deze klanten met een alternatief. Daarmee neemt ING na ruim dertig jaar gefaseerd afscheid van de TAN-code.

ING biedt mobiel bevestigen al sinds januari 2017 aan en inmiddels bevestigen ruim 1,1 miljoen klanten onder andere hun betaalopdrachten in Mijn ING op deze manier. 81 procent van de klanten vindt het makkelijk om te gebruiken. “Voor de meeste van onze klanten spreekt mobiel bevestigen voor zich,” aldus Losekoot. “We begrijpen echter ook dat een deel van onze klanten hulp nodig heeft bij het overstappen naar mobiel bevestigen. Voor deze klanten hebben we daarom onder andere online uitlegvideo’s en staan door het hele land op al onze 235 ING-kantoren Digi-coaches klaar.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.