Ads Top

400.000 Nederlanders hebben cryptomunten

Ongeveer 400.000 Nederlanders hebben geïnvesteerd in cryptomunten. Dat is duidelijk meer dan in oktober 2017 door Kantar is gemeten. Crypto-bezitters zijn vooral mannen met een oververtegenwoordiging onder hoger opgeleiden en tussen de 25 en 45 jaar.

De forse koersstijging in november en december heeft veel nieuwe beleggers over de streep getrokken. Als gevolg van de koersdaling van de afgelopen weken staan veel van hen nu waarschijnlijk wel weer op verlies. Omgerekend in euro’s bedraagt de geschatte totale waarde van de Nederlandse investering in cryptomunten ongeveer 3 miljard euro op een totaal van 480 miljard euro.

De portefeuille is gemiddeld zo’n 7300 euro (gebaseerd op een koers van de €10.000 per bitcoin), maar is zeer scheef verdeeld. Dat betekent dat cryptogeld nu bijna 1 procent van het totale spaartegoed (340 miljard) van alle Nederlanders tezamen bedraagt.

89 procent van de Nederlanders kent inmiddels de Bitcoin, maar het vertrouwen in de cryptomunten is nog laag en vergelijkbaar met dat in Facebook. 3 procent heeft er meer vertrouwen in dan bijvoorbeeld Google of de banken. Ook van de mensen die cryptomunten hebben geeft maar 22 procent aan er veel vertrouwen in te hebben.

De helft van de mensen die crypto hebben verwacht dit jaar een waardestijging van 200 procent of meer. Dat zou betekenen dat een Bitcoin met Kerst ongeveer 20.00- euro zou moeten kosten. De helft van alle Nederlanders denkt juist dat de Bitcoin in waarde zal gaan dalen dit jaar. 

Bijna een kwart van de Nederlanders vindt cryptomunten oplichterij.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.