Ads Top

Eigen vergunning voor ASN Beleggingsfondsen

Eind 2017 ontving de beheerder van ASN Beleggingsfondsen een eigen AIFM-vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze vergunning is nodig om eindverantwoordelijk te blijven voor het duurzame beleggingsbeleid van de fondsen.

ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB) voert al jaren de directie van de ASN-fondsen. In 2014 trad de AIFM in werking: een wet met scherpe eisen voor het beheer van fondsen. Om daaraan te kunnen voldoen heeft ABB ACTIAM aangesteld als AIF-beheerder van de fondsen, terwijl het zelf verantwoordelijk bleef voor de directievoering en het duurzaamheidsbeleid. Als gevolg van verdere aanscherping van de AIFM-regels zou ook de verantwoordelijkheid voor het duurzaamheidsbeleid van de ASN-fondsen bij ACTIAM terechtkomen.

ABB wil deze verantwoordelijkheid nadrukkelijk zelf blijven dragen, omdat dit de kern van de ASN-fondsen is. Daarom heeft ABB zelf een AIF-vergunning aangevraagd en gekregen. ABB blijft naar tevredenheid samenwerken met ACTIAM voor het portefeuillebeheer van de ASN-fondsen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.