Ads Top

Parkeergarage Rabobank in Roelofarendsveen dicht uit veiligheidsoverwegingen

De Rabobank heeft technisch onderzoek laten doen naar de vloerconstructie van haar vestiging aan Het Oog in Roelofarendsveen. Op basis van de voorlopige uitkomsten heeft de bank besloten de parkeergarage van deze vestiging per direct te sluiten in afwachting van nader onderzoek. Het kantoorgebouw van Rabobank Groene Hart Noord op deze locatie blijft gewoon in gebruik.
 
Aanleiding voor het onderzoek van de vloerconstructie in Roelofarendsveen zijn de uitkomsten van het onderzoek naar de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport, in mei van dit jaar. Alle panden die na 1999 zijn opgeleverd, moeten worden onderzocht op het toepassen van een vergelijkbare constructie. De Rabobank controleert, mede op aangeven van het schrijven van de Rijksoverheid, daarom al haar panden.
 
Er is conform de richtlijn van de overheid een analyse gemaakt van de vestiging in Roelofarendsveen, op basis waarvan vrijdag een inspectie op locatie is gehouden. Hieruit bleek dat er aanleiding is om de parkeergarage in afwachting van verder onderzoek  te sluiten.  Dit om de veiligheid van medewerkers, bezoekers en leveranciers te kunnen blijven garanderen. Het aangrenzende kantoorgebouw in Roelofarendsveen wordt ook onderzocht. Het technisch onderzoek gaf hier geen aanleiding voor maatregelen op korte termijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.