Ads Top

Bedrijven investeren vaker in fintech

Europese ondernemingen stoppen steeds meer geld in startups die actief zijn met fintech. Bedrijven hebben dit jaar al voor een bedrag van 647 miljoen dollar in fintech startups geïnvesteerd, zo blijkt uit de Pulse of Fintech, het driemaandelijkse onderzoek van KPMG.

Vooral meer traditionele financiële instellingen in Europa richten zich meer en meer op fintech bedrijven. Op deze manier willen zij vooruitgang boeken met het realiseren van hun digitale transformatie.

Aviva’s recente investering in Wealthify, een startup die bezighoudt met vermogensbeheer, is hiervan een goed voorbeeld, zegt KPMG. De overname stelt Aviva in staat om klanten via haar portal aanvullende diensten aan te bieden.

Naast ondernemingen met hun investeringsfondsen waren ook durfkapitalisten in de afgelopen drie maanden actief. Zij namen in het derde kwartaal een bedrag van ruim 700 miljoen voor hun rekening, een toename van ruim 200 miljoen vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar. Wereldwijd namen de investeringen licht af, van 9,3 miljard in het tweede kwartaal tot 8,2 miljard in het derde kwartaal van dit jaar. Amerikaanse investeerders waren met een bedrag van 5 miljard en 142 transacties het meest actief. Azië was goed voor 1,21 miljard en 41 transacties.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.