Ads Top

Analisten zien beperkt ruimte voor verdere koersstijgingen

De AEX-index staat op het hoogste niveau in tien jaar tijd. Kunnen de koersen nog verder door stijgen? Op basis van de verwachtingen van analisten is er nog enige ruimte, maar is het opwaarts potentieel wel veel minder dan een jaar geleden.

Van de 25 bedrijven met aandelen in de AEX zien analisten in vijftien gevallen nog ruimte voor verdere stijging. Voor tien andere AEX-aandelen ligt het koersdoel onder de huidige koers. Over de hele AEX bekeken is er nog circa 7 procent ruimte tussen koersdoel en koers.

Zowel in aantal, als in het gat tussen koers en koersdoel zijn de analistenverwachtingen op dit moment een stuk minder positief dan een jaar geleden. Begin november 2016 werd nog voor 21 van de aandelen in de huidige AEX een koersstijging verwacht. Tussen koersdoelen en koersen zat gemiddeld een gat van ruim 17 procent.

De koersen zijn dus aanzienlijk harder opgelopen dan de koersdoelen zijn verhoogd. De verwachtingen van analisten zijn nu flink minder dan een jaar geleden.

2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat de analisten zich nog heel voorzichtig uitdrukken.
  In 2000 hadden we de internetzeepbel 2008 de huizenzeepbel.
  Maar volgens mij is alles nu een zeepbel en deze gaat knallen in 2018 met een knal zo als we nog nooit gezien hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Historisch gezien hebben we ze om de 4 tot 8 jaar gehad marktcorrectie. Deze keer zal het met 40 of 50 procent dalen en het zou de ergste zijn die we ooit hebben mee gemaakt in ons leven.
  Omdat de schuld nu zoveel hoger is dan in 2008 (SPDR S & P 500 ETF Trust (SPY), Russell 2000 Index ETF (IWM) , SPDR Dow Jones Industrial Average ETF (DIA), iShares MSCI Emerging Markets Index ETF (EEM)) Enzovoort.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.