Ads Top

Meer winst en meer klanten voor ING


ING sluit naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal af. Het bedrijf boekte in de verslagperiode een nettowinst van 1,38 miljard euro, 2 procent meer dan een jaar eerder.

Het onderliggende resultaat voor belastingen groeide met ruim 6 procent tot 2 miljard euro. De nettokernkredietverlening nam in het derde kwartaal toe met 8 miljard; de instroom aan netto toevertrouwde spaartegoeden bedroeg 4,2 miljard.

Het sterke resultaat is volgens de bank zelf toe te schrijven aan de groei van het bedrijf, met gezonde marges en lage risicokosten. Het klantenbestand liep daarnaast op tot 36,9 miljoen.

'Deze resultaten laten zien dat we goed op weg zijn om ING te transformeren tot de bank van de toekomst,' zegt CEO Ralph Hamers. 'We willen mensen helpen om zowel zakelijk als privé steeds een stap voorop te blijven lopen door duidelijk, gemakkelijk, consistent en gebruiksvriendelijk te zijn. We weten dat we hierbij veel van anderen kunnen leren en we zien de voordelen om daarbij de krachten te bundelen. Zo zijn we recent een samenwerkings-verband aangegaan met online-vermogensbeheerder Scalable Capital in Duitsland. Hierdoor wordt ons productaanbod uitgebreid met digitale beleggingsdiensten, ook wel robo-advies genoemd. Al dan niet met andere partijen blijven we streven naar dergelijke klantbelevingen, met diensten die persoonlijk en relevant zijn, naadloos op elkaar aansluiten en direct beschikbaar zijn.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.