Ads Top

BrightPensioen rondt investeringsronde succesvol af

BrightPensioen heeft zijn tweede investeringsronde van € 1,5 miljoen succesvol afgerond die anderhalf jaar geleden startte. Hiervan is driekwart geïnvesteerd door Allianz, crowdfunders en informal investors. De laatste 380.000 euro is vorige week in enkele dagen via een speciale klanten-crowdfunding bijeengebracht door ruim 250 klanten van BrightPensioen.

Alle klanten van BrightPensioen zijn aandeelhouder omdat ze voor hun inschrijfgeld van € 100 aandelen krijgen. Dat is een unicum in de financiële wereld. Het bedrijf spreekt zelf dan ook niet van klanten maar deelnemers.

BrightPensioen bouwt samen met alle deelnemers naar eigen zeggen aan het pensioen van de toekomst. Het biedt (pensioen)vermogensopbouw tegen kostprijs in ruil voor een lidmaatschap. Hoe meer deelnemers, hoe lager deze kostprijs. En dat levert weer meer (pensioen)vermogen op. Er is geen winstdoelstelling maar een resultaatdoelstelling. Resultaat in de vorm van goede rendementen en tevreden deelnemers. Resultaat in de vorm van enthousiaste medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid. En als er winst gemaakt wordt dan delen de deelnemers mee via een dividenduitkering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.