Ads Top

Ontwerp bankbiljet kan veel gebruiksvriendelijker en eigentijdser

Bankbiljetten kunnen gebruiksvriendelijker ontworpen worden. Ontwerpers van nieuwe (euro)biljetten zullen geïnspireerd raken door het proefschrift van Hans de Heij, waarin hij innovatieve concepten ontwikkelt voor een denkbeeldige munteenheid MAX (Money of Area X). Op dinsdag 7 november verdedigt De Heij, ontwerpmanager bankbiljetten bij De Nederlandsche Bank, zijn promotieonderzoek.

Mensen gebruiken verschillende betaalmiddelen (payment instruments), zoals een pinpas en bankbiljetten. Wat mensen belangrijk vinden aan een betaalmiddel is amper onderzocht. De functies die de gebruiker belangrijk vindt werkt de promovendus uit in het vernieuwende Upid-Model, een model voor User Payment Instrument Design. Wanneer ontwerpers dit model volgen, zal de vormgeving van nieuwe bankbiljetten eigentijdser worden.

In het Upid-Model worden vier gebruiksfuncties beschreven (User Interface Functions) en zes belevingsfuncties (User Experience Functions). De gebruiksfuncties zijn: herkenning van de waarde, hanteerbaarheid, echtheidscontrole en begrijpen van de communicatieboodschap. De belevingsfuncties zijn: herkenning van de identiteit, beoordeling mooi of lelijk, behoud van vertrouwen, aansluiting met de hoofdafbeelding, verwachting van duurzaamheid en koppeling met informatietechnologie.       

De Heij gebruikte het Upid-Model om het oordeel van Nederlanders over het ontwerp van gulden- en eurobankbiljetten in kaart te brengen (periode 1981-2017). De promovendus laat tevens zien dat het model ook kan worden toegepast op het gebruiksvriendelijk ontwerpen van andere betaalmiddelen, zoals een pinpas en een elektronische portemonnee in een mobiele telefoon.

1 opmerking:

 1. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.