Ads Top

Internetzorgverzekering bespaart consument tot ruim €200 per persoon

De laatste zorgverzekeraars maakten net voor middernacht de premies en voorwaarden voor 2018 bekend. Vergelijkingswebsite Independer vergeleek de natura basisverzekeringen van de 4 grote zorgverzekeraars CZ, Menzis, VGZ en Zilverenkruis, met hun internetzorgverzekeringen CZdirect, Anderzorg, Bewuzt en ZieZo. Bij al deze verzekeraars is de consument, die een natura zorgverzekering wil, het voordeligst uit met de internetzorgverzekering. Met de keuze voor deze variant bespaart de consument het komend jaar gemiddeld 7 procent. 

Bij een internetzorgverzekering vindt de communicatie met klanten voornamelijk online plaats. Dit is één van de redenen waarom de premie lager uitvalt dan bij een traditionele verzekering. Anders dan vaak gedacht wordt, verschillen de internetzorgverzekeringen inhoudelijk weinig van de traditionele. De consument ontvangt dus dezelfde zorg vanuit de basisverzekering én is goedkoper uit. Voor een echtpaar of een gezin met jonge kinderen kan deze besparing oplopen tot €406 per jaar, voor een gezin met 2 kinderen boven de 18 jaar zelfs tot 812 euro.

Independer raadt consumenten wel aan verder te kijken dan de premie. Directeur Coen de Ruiter: “Een zorgverzekering moet passend zijn voor de persoonlijke situatie van de consument. Wij adviseren altijd op basis van prijs-kwaliteit, in dit geval dus de combinatie dekking en premie, te kiezen.” 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.