Ads Top

ABN AMRO MeesPierson neemt winst op aandelen

ABN AMRO MeesPierson neemt enige winst op de forse overweging in aandelen. De private bank van ABN AMRO kiest voor de verlaging ten gunste van liquiditeiten, ondanks de vooruitzichten van wereldwijde, economische groei en de goed blijvende bedrijfswinsten. ABN AMRO MeesPierson neemt winst voor het geval het sentiment op de markten bij teleurstellingen omslaat of de bestaande (veelal geopolitieke) risico’s verergeren. De private bank voegt bovendien de overheidsschuld van opkomende markten aan de obligatieportefeuille toe.

Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson: “Het huidige, enigszins euforische sentiment op de aandelenmarkt kan snel omslaan. Bovendien hebben beleggers zich niet heel veel aangetrokken van de – veelal geopolitieke – risico’s in de wereld. Tot dusverre is dat gerechtvaardigd gebleken, maar de omstandigheden achter deze risico’s kunnen verslechteren en vaak is het dan te laat om het beleid aan te passen. Niettemin blijven we overwogen in aandelen en veranderen we de samenstelling van de aandelenportefeuille niet.”

ABN AMRO MeesPierson blijft overwogen in Europa en opkomende landen (vooral opkomend Azië). De private bank verwacht hier de belangrijkste impulsen voor groei van de economie en bedrijfswinsten. Dit gaat ten koste van de positie in de Verenigde Staten, waar de bank onderwogen blijft. ABN AMRO MeesPierson verwacht dat de Amerikaanse economie blijft groeien, maar ziet hier minder kansen voor een versnelling van de groei dan in Europa en opkomende markten.

De private bank verwacht dat de obligatierente de komende kwartalen (beperkt) zal stijgen. Daarom handhaaft ABN AMRO MeesPierson de forse onderweging in obligaties. Onder andere om de risico’s meer te spreiden, voegt de bank de overheidsschuld van opkomende markten (Emerging Market Debt) aan de obligatieportefeuille toe. Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson: “De economische groei in deze regio’s bevindt zich in een vroege fase en de inflatieverwachtingen zijn er laag. Dit marktsegment heeft de laatste tijd uitstekend gerendeerd. Door te kiezen voor Emerging Market Debt creëren we wat extra rendement in de obligatieportefeuille.”

ABN AMRO MeesPierson ziet ook kansen voor extra rendement op de bedrijfsobligatiemarkt. De private bank belegt in obligaties van zeer kredietwaardige bedrijven en in high yield. Deze laatstgenoemde obligaties van meer risicovolle bedrijven leveren een hoger rendement op. De bestaande posities worden hier gehandhaafd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.