Ads Top

Belastingdienst helpt startende ondernemers bij belastingzaken

Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, lanceert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’ tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 4 november 2017. De website belastingdienst.nl/starters geeft concrete tips en hulpmiddelen.

“Startende ondernemers, waaronder ook ZZP’ers, hebben veel aan hun hoofd. Met name startende ondernemers in de horeca, bouw en detailhandel lopen in het begin tegen problemen aan. Ze denken misschien niet gelijk aan hun administratie en aangifte, maar deze vormen juist een essentiële basis voor een succesvolle start”, zegt Erik de Kruijf, plaatsvervangend directeur MKB van de Belastingdienst.

 Om de kans op fouten te verkleinen heeft de Belastingdienst specifiek voor starters een aantal gerichte hulpmiddelen en tips ontwikkeld, zoals een OndernemersCheck en -handboek, administratie- en aangiftetips, een rekenhulp en informatie over ondernemersregelingen voor starters. “Daarnaast zetten we ook speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers telefonisch en per mail kosteloos helpen bij belastingzaken. Dit helpt de starter zijn zaken goed en tijdig te regelen. Zo houdt hij meer tijd over om zich vol passie te richten op de ontwikkeling van zijn bedrijf.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.