Ads Top

Beleggingsapp Peaks vanaf vandaag te downloaden

Peaks introduceert naar eigen zeggen als eerste een mobiele app die van shoppen een 'potentieel lucratieve business' maakt. De start-up geeft iedereen de kans om vermogen op te bouwen. Peaks doet dit door elke bankafschrijving af te ronden naar de volgende euro, waarna je wisselgeld automatisch naar je beleggingspotje gaat.

Bij een gepind kopje koffie van 2,70 euro wordt 0,30 euro direct opzij gezet. Het wisselgeld beleg je in verschillende duurzame indexfondsen, die je geld spreiden over duizenden obligaties en aandelen.

Het toegankelijk maken van beleggen blijkt hoog nodig. Nederlanders vinden beleggen voornamelijk ingewikkeld (49 procent), risicovol (70) en onvoorspelbaar (62). Tegelijkertijd denkt bijna 45 procent erover na om te beleggen (of doet het al), zeker nu de spaarrente historisch laag is.

Op dit moment kunnen alleen Peakers met een Rabobank-rekening hun bankafschrijvingen laten afronden en beleggen. Peakers met een andere bankrekening kunnen kiezen om hun wisselgeld in te stellen op €1 per dag, wat ongeveer gelijk is aan het gemiddelde wisselgeld van Peakers die hun bankafschrijvingen laten afronden. Het beleggen van wisselgeld door middel van het afronden van  bankafschrijvingen, wordt in 2018 voor klanten van alle banken mogelijk. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.