Ads Top

Rutte opent Nederlandse vestiging Europese Investeringsbank

Minister-president Rutte opent donderdag 15 mei de Nederlandse vestiging van de Europese Investeringsbank (EIB) in Amsterdam.

Bij de opening houden minister-president Rutte, de president van de EIB, de heer Hoyer en de vicepresident van de EIB, de heer Ballekom een toespraak. Aansluitend spreekt de minister-president bij een business seminar waar ondernemers, overheid, universiteiten en andere partijen met elkaar naar nieuwe mogelijkheden zoeken om te investeren in de economische groei en innovatiekracht van Nederland. De nieuwe vestiging van de EIB kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

De EIB is het financieringsinstituut van de Europese Unie. De 28 lidstaten zijn aandeelhouder. De bank is opgericht in 1958 bij het Verdrag van Rome en heeft als doel projecten te financieren die zijn gericht op de versterking van de Europese economie.

In Nederland investeert de EIB in grote infrastructurele projecten zoals Maasvlakte 2 en in projecten die bijdragen aan de positie van Nederland als kenniseconomie. In 2013 besteedde de EIB 1,3 miljard euro aan langlopende kredieten voor investeringen in projecten in Nederland.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.