Ads Top

InShared geeft opnieuw premie terug aan verzekerden

InShared keert sinds twee jaar weer een deel van haar inkomsten uit aan klanten die geen schadeclaims indienden. Het gaat om 2 procent van haar premie-inkomsten over 2013, die voor schade-uitkering is gereserveerd. Dat maakt de online verzekeraar vandaag bekend. Het is de derde keer in haar vijfjarig bestaan dat InShared een deel van de premie teruggeeft. Het bedrijf is de enige verzekeraar in Nederland die gegarandeerd overwinst uitkeert. De jaarbeloning komt dit jaar uit op gemiddeld enkele euro's tot enkele tientjes per persoon.

Bij de verzekeraar wordt 20 procent van de totale premiesom gereserveerd voor bedrijfsvoering en winst, en 80 procent voor het uitkeren van schadeclaims. In geval de schadelast lager uitvalt dan voorzien, betaalt het bedrijf de overgebleven premie van dat jaar gegarandeerd als jaarbeloning in cash uit aan verzekerden. In 2010 betaalde InShared in totaal 6 procent terug aan haar verzekerden, in 2009 8 procent.

Felix Tenniglo, directeur van InShared, is content dat het bedrijf geld kan teruggeven aan verzekerden. 'Als je twee jaar lang niet hebt kunnen uitkeren, is het niet altijd even makkelijk uit te leggen dat we als verzekeraar uniek zijn. Een lager dan voorziene schadelast komt bij ons niet ten bate van de winst, maar ten bate van onze klanten', aldus Tenniglo. 'Dat we nu 2% kunnen teruggeven is een combinatie van een lagere schadelast, onder meer door het niet of minder indienen van schadeclaims en preventieve maatregelen van klanten enerzijds, en een scherp geprijsde premie anderzijds.'

In 2013 noteerde InShared een forse stijging in aantal verzekerden. Het aantal schademeldingen steeg naar 21.162 claims in totaal. In de top 3 schade staan aanrijdingen waar meerdere partijen bij betrokken zijn, inboedelschades en botsingen gemaakt tijdens het parkeren of tegen paaltjes. Ook investeerde InShared verder in de efficiency van digitale schadeafhandeling om de organisatie zo lean en mean mogelijk te houden. Met een reservering van maximaal 20 procent in bedrijfsvoering en winst is InShared koploper in de verzekeringsbranche.

'Toen we vijf jaar geleden startten met InShared hadden we een missie om een nieuw type verzekeraar in de markt te zetten, overtuigd als we waren dat klanten transparantie wilden wat er nu wel en niet met hun premie gedaan wordt', vult Tenniglo aan. 'Om te toetsen of verzekerden deze principes nog steeds waarderden, hebben we een grootschalig onderzoek uitgevoerd. Hierin hebben we gevraagd hoe verzekerden aankijken tegen winst die verzekeraars maken en hun organisatiekosten, en hoe hun no-claimhistorie en preventie maatregelen door verzekeraars beloond zouden moeten worden. Nog sterker dan vijf jaar geleden zeggen consumenten geld terug te willen zien van hun verzekeraar als schades meevallen en zij daar een bijdrage aan geleverd hebben.' InShared publiceert later deze maand de resultaten van dit onderzoek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.