Ads Top

Goedkoopste zorgverzekering loont meer dan ooit

Zorgverzekering.net bracht de goedkoopste zorgverzekeringen in kaart en concludeert dat wie in 2014 koos voor de goedkoopste zorgverzekering, nog niet eerder zo voordelig uit was. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico in 2014 (Zekur, €963 jaarpremie) en de nominale premie bedraagt maar liefst €263.

De nominale premie is in de afgelopen jaren telkens gewijzigd. Uiteraard veranderde de premie van de goedkoopste zorgverzekering ook elk jaar. In de voorgaande jaren bestond er telkens een verschil van €130 tot €158. Dat betekent dat de premie voor de goedkoopste zorgverzekering elk jaar zo’n €130 tot €158 goedkoper was dan de nominale zorgpremie. Dit verschil was echter nog niet eerder zo groot als in 2014. In 2014 was de goedkoopste zorgverzekering van Zekur (€963) met minimaal eigen risico maar liefst €263 goedkoper dan de nominale zorgpremie van €1226.

Uit het onderzoek van Zorgverzekering.net bleek verder nog dat de zorgverzekeringen van Zekur en AnderZorg al ten minste zes jaar op rij de goedkoopste zorgverzekeringen zijn. Bij het minimale, wettelijk verplichte eigen risico is de zorgverzekering van Zekur in elk geval sinds 2009 elk jaar de goedkoopste zorgverzekering geweest. Bij het maximale vrijwillig eigen risico is AnderZorg al ten minste zes jaar op rij de goedkoopste zorgverzekering.

Het verschil in premie tussen de goedkoopste zorgverzekeringen met minimaal eigen risico en met maximaal eigen risico is in de loop der jaren kleiner geworden. In 2009 was het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico (Zekur) en de goedkoopste zorgverzekering met maximaal eigen risico (AnderZorg) nog €270,24 op jaarbasis. In 2014 is het verschil tussen de jaarpremies nog €216. Het verschil wordt kleiner, dus dat betekent dat de premies dichter naar elkaar toe komen.

Tegelijkertijd zien we dat het wettelijk verplichte eigen risico in de afgelopen jaren enorm is gestegen. In 2009 bedroeg het wettelijke verlichte eigen risico nog €115. Inmiddels is dat opgelopen tot €360 in 2014. In de loop van de jaren is het verschil tussen minimaal verplicht eigen risico en maximaal vrijwillig eigen risico nagenoeg gelijk gebleven. In 2009 was er nog een verschil van €550. Het minimaal eigen risico was toen €115 en het maximaal eigen risico was €665. Sinds 2010 is het verschil tussen minimaal en maximaal eigen risico steeds €500 gebleven.

*Deze cijfers zijn gebaseerd op de zorgverzekeringen die voor iedereen toegankelijk zijn en zijn onderzocht voor de jaren 2009 tot en met 2014. De cijfers met betrekking tot de nominale premie zijn afkomstig van de begrotingen van VWS voor 2014 en 2011.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.