Ads Top

Aegon realiseert sterke stijging van winst en verkopen in eerste kwartaal 2014

Aegon boekte vorig kwartaal een nettowinst van 392 miljoen euro, tegen 224 miljoen euro een jaar geleden. Dat kwam deels door lagere afschrijvingen op hedging-constructies en betere onderliggende prestaties. De onderliggende winst steeg met 7 procent tot 498 miljoen euro.

‘Aegon heeft opnieuw een sterk resultaat behaald en zet de positieve trend van de afgelopen kwartalen voort’, zegt Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur. ‘Pensioenen, variable annuities en vermogensbeheer hebben bijgedragen aan hogere verkopen en laten zien dat huidige én nieuwe klanten vertrouwen hebben in Aegon. Dit is het gevolg van de verbeteringen van producten, dienstverlening en bedrijfsvoering die Aegon doorvoert om de binding met onze klanten verder te verbeteren.

‘In lijn met onze doelstelling hebben we onze schuldpositie verder afgebouwd. Dit maakt onze balans sterker en verlaagt de financieringskosten. Tegelijkertijd doen we investeringen in een versnelde implementatie van digitale technologie om beter met onze klanten te kunnen communiceren en onze organisatie efficiënter in te richten. Deze goede resultaten geven ons alle vertrouwen dat we ook in de toekomst klanten kunnen aantrekken en behouden en daarmee toonaangevend worden op alle markten waarin wij actief zijn.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.