Ads Top

ABN AMRO rapporteert onderliggende nettowinst van 378 miljoen over het eerste kwartaal van 2014

ABN AMRO rapporteert vandaag een onderliggende nettowinst van 378 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2014. De operationele baten stegen met 11% jaar-op-jaar. De cost/income ratio verbeterde tot 58% als gevolg van een geringe kostenstijging. De kredietvoorzieningen bleven hoog op 361 miljoen en de gerapporteerde winst bedroeg 311 miljoen.

Volgens Gerrit Zalm, Voorzitter van de Raad van Bestuur, vertoont de Nederlandse economie tekenen van herstel. 'Sinds medio 2013 zijn het aantal verkooptransacties van woningen en de gemiddelde huizenprijzen gestegen. Ondanks dat het bbp in het eerste kwartaal een vertraging laat zien, voornamelijk toe te schrijven aan lager energieverbruik, laten andere indicatoren een verbetering zien. Het zal echter enige tijd duren voordat de kredietvoorzieningen tot meer normale niveaus terugkeren daar zij achterlopen bij de economische ontwikkelingen.

 'Wij blijven focussen op de vijf strategische prioriteiten die wij ons voor 2017 hebben gesteld en boeken voortgang met de realisatie. Al met al was het eerste kwartaal een goede start van het jaar, maar wij waarschuwen ervoor dit resultaat niet te extrapoleren naar het eind van het jaar, ook omdat het eerste kwartaal traditioneel het beste kwartaal van het jaar is en met het oog op de heffing van de bankenbelasting in het vierde kwartaal."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.