Ads Top

AFM waarschuwt tegen goudaanbieder Karatbars International

In navolging van de Canadese toezichthouder Autorité des marchés financiers (AMF) waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten voor Karatbars International. Deze Duitse onderneming biedt via internet, tijdens conferenties en via social media investeringen in goud aan. Karatbars richt zich vermoedelijk ook op Nederlandse consumenten en heeft geen vergunning van de AFM.

Volgens de AMF spoort Karatbars beleggers aan om twee andere beleggers te werven, die op hun beurt ook weer worden aangespoord om nieuwe beleggers te werven. Dit staat bekend onder multi-level marketing. Karatbars stelt deelnemers grote verdiensten in het vooruitzicht, onder meer gegenereerd door middel van opbrengsten uit investeringen van nieuwe deelnemers.

De Canadese toezichthouder stelt dat beleggers voorzichtig moeten zijn met investeringen via dit programma van Karatbars. Ze waarschuwt dat de goudmarkt waarop Karatbars opereert complex is en niet geschikt voor iedere belegger.

De AFM heeft consumenten eerder gewezen op de risico’s van kopen van edelmetaal via webshops. Verkoop via internet brengt bijzondere risico’s met zich mee.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.