Ads Top

NVB-directeur Wim Mijs gaat Europese Bankenfederatie leiden

Wim Mijs, directeur bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), wordt vanaf 1 september Chief Executive bij de Europese Banken Federatie (EBF). Het bestuur van de EBF, bestaande uit de voorzitters van de 32 aangesloten bankenkoepels, heeft vandaag ingestemd met zijn voordracht.

‘Juist in deze tijd waarin het belang van Europa voor de banken met grote sprongen verder toeneemt, is het belangrijk met Wim een goede man in Brussel te hebben,’ zo reageert NVB-voorzitter Chris Buijink op de benoeming. ‘Uiteraard betreuren wij het vertrek van onze deskundige en plezierige collega maar zijn benoeming is zeer verdiend, goed voor de sector en goed voor Nederland.'

Samen met de toenmalige voorzitter Boele Staal stond Wim Mijs aan het roer van de NVB in de lastige jaren na de kredietcrisis van 2008. Boele Staal zegt hierover: ‘Wij stonden aan de basis van de commissie-Maas die de oorzaken van de crisis heeft onderzocht en de totstandkoming van de Code Banken waarin de lessen uit de crisis werden vertaald in nieuw beleid. Wim is als geen ander thuis op alle vaak ingewikkelde banktechnische dossiers en heeft veel gezag in Europa ontwikkeld. Een prachtige benoeming voor hem en een benoeming waar de sector trots op kan zijn.’

Bij de NVB zette Mijs de noodzakelijke vernieuwing en verdere professionalisering van het bureau in gang. Onder zijn leiding verhuisde de NVB van de Amsterdamse binnenstad naar de Zuidas. De afgelopen twee jaar was hij – naast NVB-directeur – voorzitter van het uitvoerend comité van de EBF. In die rol heeft hij ervaring opgedaan met belangrijke Europese dossiers, zoals de totstandkoming van Europees bankentoezicht vanaf 1 november 2014, vooruitlopend op de vorming van de toekomstige Europese bankenunie. Sinds 2011 is hij voorzitter van de International Banking Federation (IBFed), de wereldwijde bankenkoepel.

Wim Mijs (50) is sinds 2007 directeur van de NVB. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden, gespecialiseerd in Europees en internationaal recht. Hij gaf les aan de Rechtenfaculteit van deze universiteit tot 1990. Van 1990 tot 1993 werkte hij als jurist bij het Internationale Hof van Arbitrage dat is gevestigd in het Vredespaleis in Den Haag. Vanaf 1993 werkte hij bij ABN AMRO, de laatste jaren als Head of Government Affairs in Brussel en Den Haag. Wim Mijs is getrouwd en heeft twee kinderen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.