Ads Top

Nieuwe leden Raad van Commissarissen Triodos Bank

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders Triodos Bank op vrijdag 23 me worden Aart Jan de Geus, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bankier Ernst-Jan Boers voorgedragen als Commissaris bij Triodos Bank. De heren Hans Voortman (voorzitter) en Jan Lamers zullen terugtreden als Commissaris. Beiden hebben het einde van hun laatste termijn bereikt. De heer de Geus is de beoogde nieuwe voorzitter van de Raad.

Met deze benoemingen zorgt de bank voor continuïteit in de nodige maatschappelijke,bestuurlijke en bancaire kennis en ervaring in de Raad van Commissarissen.
Aart Jan de Geus: "Triodos Bank is ontstaan vanuit inspiratie, pionierswerk en nuchter vakmanschap, en laat zien dat de gekozen koers ook winstgevend en solide is. Ik verheug mij erop de komende jaren aan de verdere ontwikkeling van de bank mijn bijdrage te mogen geven."

Aart Jan De Geus (1955) is voorzitter van het College van Bestuur van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse stichting die zich richt zich op maatschappelijke vragen in Duitsland en daarbuiten. Hiervoor was Aart Jan de Geus onder andere plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de kabinetten Balkenende I, II en III (2002-2007).

Ernst-Jan Boers (1966) was tot 1 maart 2014 Chief Executive Officer SNS Retail Bank, waar hij eerder ook de positie van Chief Financial Risk Officer vervulde. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. (oktober 1998 tot maart 2007).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.