Ads Top

ABN AMRO Clearing besteedt custody werkzaamheden uit

ABN AMRO Clearing besteedt haar operationele custody werkzaamheden uit aan Tata Consultancy Services in India. Door verregaande consolidatie in de custody sector is het volume van deze werkzaamheden bij ABN AMRO de afgelopen vijf jaar sterk afgenomen.

Internationaal is er nog slechts een beperkt aantal grote spelers. Hierdoor is de winstgevendheid van dit werk bij ABN AMRO fors onder druk komen te staan. Daarom is de optie van uitbesteding onderzocht. Na een grondig traject is gekozen voor een samenwerking met Tata Consultancy Services in India.

Operationele custody werkzaamheden zijn voornamelijk administratief van aard en hebben betrekking op het bewaren van effecten, het verwerken van cliënt transacties en het uitvoeren van operationele diensten ten behoeve van cliënt posities.

Door de uitbesteding komen er per saldo 58 arbeidsplaatsen te vervallen. Dat is inclusief 15 nieuwe arbeidsplaatsen voor een team dat regie zal voeren op de uitbesteedde custody werkzaamheden. De overgebleven clearing werkzaamheden van de custody afdeling zullen worden verricht door een nieuwe afdeling met 25 arbeidsplaatsen. De medewerkers in kwestie zijn vanaf het voortraject betrokken geweest en hebben eind april individueel te horen gekregen wat de gevolgen zijn voor hun werk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.