Ads Top

Vereniging Woekerpolis.nl dagvaardt Aegon

Na Nationale-Nederlanden dagvaardde de Vereniging Woekerpolis.nl gisteren ook Aegon. Aegon is één van de grootste aanbieders als het gaat om de verkoop van woekerpolissen: het bedrijf verkocht maar liefst 1,3 miljoen woekerpolissen in de afgelopen 25 jaar. Vooral het product Koersplan van dochter Spaarbeleg is bekend. De rechter veroordeelde Aegon al eerder om gedupeerden met dit product schadeloos te stellen. In de huidige collectieve procedure gaat het om een fors hogere claim. Niet alleen voor het product Koersplan, maar ook voor alle andere woekerpolissen van Aegon.
Aan de dagvaarding ging een analyse van vele duizenden polissen vooraf. Voorzitter Ab Flipse zegt daarover: "Zonder de hulp van onze leden was dit nooit gelukt. Doordat zij ons hebben voorzien van alle offertes, brochures en voorwaarden, weten wij nu precies wat er mis is bij de producten van Aegon. De buitensporig hoge kosten verklaren waarom al die polissen bijna niets opleveren."
Na de eerdere uitspraak van de rechter in juni 2013 kondigde Aegon aan dat zij met aanvullende compensaties komt. Volgens Ab Flipse moet daar niet te veel van worden verwacht. "Wij zien dat de compensaties van verzekeraars maar een fractie zijn van de werkelijke schade. Wij verwachten dan ook aanzienlijk hogere bedragen voor onze leden te verhalen. Dit geldt ook voor Koersplan-gedupeerden die al een compensatie hebben ontvangen."
Mensen die twijfelen of zij een woekerpolis hebben, kunnen dit eenvoudig op www.woekerpolis.nl controleren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.